Siirry sisältöön

Yrittäjän työterveys

Oletko yrittäjä? Tältä sivulta löydät lisätietoa Kuninkaantien työterveyden työterveyspalveluista yrittäjille.

Järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle 1.1.2023 lähtien

Liikelaitos Kuninkaantien työterveys on tuottanut ja tarjonnut työterveyshuoltolain 12§:n mukaisia työterveyshuoltopalveluja Porvoon, Sipoon, Askolan ja Pornaisten alueen yrityksille vuodesta 2009. Sote- uudistuksen myötä lakisääteisten työterveyshuoltopalveluiden järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Järjestämisvastuun siirtymisen vuoksi Kuninkaantien työterveys ei voi tarjota enää työterveyshuoltopalveluja alueen yrityksille ja maanviljelijöille 1.1.2023 lähtien.

Työterveyshuollon järjestäminen

Työterveyshuollon järjestäminen on yrittäjälle vapaaehtoista. Yrittäjälle suositellaan työterveyshuollon järjestäminen itselleen ja mahdollisille työntekijöille terveellisen ja turvallisen työympäristön takaamiseksi, työhön liittyvien sairauksien ehkäisemiseksi sekä terveyden ja työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja edistämiseksi.

Kuninkaantien työterveys tarjoaa yrittäjille ennaltaehkäisevän, lakisääteisen työterveyspalvelun peruspaketin, jossa kartoitetaan yrittäjän työolosuhteita työpaikkaselvitysten ja työpaikkakäyntien avulla.

Ennaltaehkäisevän, lakisääteisen peruspaketin lisäksi yrittäjille on tarjolla myös vapaaehtoinen, laajempi sairaanhoitopalvelupaketti. Yrittäjä voi lisäpalveluna valita vapaaehtoiset sairaanhoitopalvelut itselleen ja alaisilleen ja käyttää näitä palveluita tarvitsemassaan laajuudessa.

Työterveystoiminnan sisältö ja aikataulut suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa tarvelähtöisesti, huomioon ottaen työterveyslainsäädännön asettamat vaatimukset.

Kela tukee yrittäjää työterveyshuollon kustannuksissa

Kela korvaa yrittäjien työterveyshuollon kustannuksia, jos yrittäjä on hankkinut itselleen yrittäjäeläkevakuutuksen (YEL).

Yhdessä yrittäjän kanssa laaditaan työterveyshuoltosopimus, toimintasuunnitelma ja työpaikkaselvitys. Työpaikkaselvityksessä työterveyshoitaja yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa selvittää työn ja työpaikan olosuhteet sekä arvioi niiden terveydellistä merkitystä. Kun yrittäjällä on voimassa oleva työterveyshuoltosopimus, toimintasuunnitelma sekä työpaikkaselvitys, voi yrittäjä hakea korvauksia Kelalta työterveyshuollon kustannuksista.