Siirry sisältöön

Yrittäjän työterveys

Oletko yrittäjä? Tältä sivulta löydät lisätietoa Kuninkaantien työterveyden työterveyspalveluista yrittäjille.

Työterveyshuollon järjestäminen on yrittäjälle vapaaehtoista. Yrittäjälle suositellaan työterveyshuollon järjestäminen itselleen ja mahdollisille työntekijöille terveellisen ja turvallisen työympäristön takaamiseksi, työhön liittyvien sairauksien ehkäisemiseksi sekä terveyden ja työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja edistämiseksi.


Kuninkaantien työterveys tarjoaa yrittäjille ennaltaehkäisevän, lakisääteisen työterveyspalvelun peruspaketin, jossa kartoitetaan yrittäjän työolosuhteita työpaikkaselvitysten ja työpaikkakäyntien avulla.

Ennaltaehkäisevän, lakisääteisen peruspaketin lisäksi yrittäjille on tarjolla myös vapaaehtoinen, laajempi sairaanhoitopalvelupaketti. Yrittäjä voi lisäpalveluna valita vapaaehtoiset sairaanhoitopalvelut itselleen ja alaisilleen ja käyttää näitä palveluita tarvitsemassaan laajuudessa.

Työterveyshuoltosopimuksen solmiminen

Työterveystoiminnan sisältö ja aikataulut suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa tarvelähtöisesti, huomioon ottaen työterveyslainsäädännön asettamat vaatimukset.

Työterveyshuoltosopimuksen solmimisesta, työterveyshuoltopalveluista ja kustannusten muodostumisesta voi tiedustella toimitusjohtaja Heidi Räihä-Jaakolalta tai vastaava työterveyshoitaja Ulla Potrykukselta.

”Keskustelemme mielellämme yrityksenne työterveyshuollonpalveluun liittyvistä toivomuksista ja toivomme, että voimme solmia yhteistyösopimuksen yrityksenne kanssa. Olethan yhteydessä meihin, niin kerromme lisää.”

Lisätietoa työterveyshuollon palveluistamme antaa:

Kela tukee yrittäjää työterveyshuollon kustannuksissa

Kela korvaa yrittäjien työterveyshuollon kustannuksia, jos yrittäjä on hankkinut itselleen yrittäjäeläkevakuutuksen (YEL).

Yhdessä yrittäjän kanssa laaditaan työterveyshuoltosopimus, toimintasuunnitelma ja työpaikkaselvitys. Työpaikkaselvityksessä työterveyshoitaja yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa selvittää työn ja työpaikan olosuhteet sekä arvioi niiden terveydellistä merkitystä. Kun yrittäjällä on voimassa oleva työterveyshuoltosopimus, toimintasuunnitelma sekä työpaikkaselvitys, voi yrittäjä hakea korvauksia Kelalta työterveyshuollon kustannuksista.